Jag, mig och myself

Tillvarons största gåva, det är jag själv
Alla människor lär sig något av mig
Mina tankar är mer komplicerade än varje datamaskin
Mina känslor är lika viktiga som andras
Det jag säger är värt att lyssna på
Det jag gör är väl värt att uppmärksammas
Jag respekterar mig själv och finner att andra gör det också
Jag skrattar åt mig själv med ömhet och värme
Jag har full rätt att må bra på alla sätt.
Jag är unik - det finns ingen mer än jag


Eller hur..

... LEV INTE I SORGEN,
LEV LIVET!!!


Fredag

Visse e de så...

Fredag och helgen på ingång...

Min lilla Agge och Katja kommer i morgon, ska bli så kul att träffa dom.
En liiiten runda på bykrogen, vem vet...

Morsning..

PE

När du står framför mig Då ter sig allting som det ska Så kom närmre mig

Fredagen den 13:e

Skockfull? Inte ett dugg, 13 har alltid varit mitt lyckotal och kommer så att förbli.

Mojan mår bättre. Hon pratade med sina barnbarn igår, Kevin blev nog lite chockad såg jag,
han kände inte igen hennes röst. Christina pratade också med henne en ytterst liten stund.
Katarina skickade ett sms till henne för hon höll på att lägga sig sa Robert.
Mor är nog rätt trött, sen när jag pratade med henne (jag låter alltid glad och pigg i rösten för hennes skull)
förstod jag lite bättre när hon pratade, hon sluddrar inte så himla mycket längre, min lilla mor.

Min kusin Helené frågade hur det var med Trollemor, alla tänker på henne.

Satt i receptionen och löse en kollega, då kommer Sonja in och frågar hur det är med hennes
vännina sedan 35 år tillbaka. Alla är och har varit så oroliga för henne och det värmer i hjärtat
av all respons man får, att alla verkligen bryr sig om en annan människa.

Tack för alla varma och alla tankar som ni skänk henne.


Onsdag och

min lilla mor e på hugget igen.
Ssk på neurologen avd 2 sa att hon sitter uppe i rullstol och pratar,
så fort det går förbi någon så ska hon prata hahahaha.
Min mor i ett nötskal!!!

Äskar dig lilla mor, ingen är som du



VILKEN FARS DAG...

Min mor fick en stroke igår trodde vi, jag rusade in efter Robert ring, då var ambulansen där,
och jag följde med in på MAS akuten.

Där ville dom inte spruta lösning pga att hon äter Waran, ilfart till Lund, in på angio lab där dr jobba med henne i 4-5 timmar för proppen ville INTE lossna, det var en stor propp och hon fick ju syrebrist men dom vet inte hur skadan blir än. Dom sövde henne halv 3 och jobbade mycket försiktigt med henne pga att den var så stor och dom ville inte skada henne.

Sen kom dr ut o sa, det är en mycket stor propp och jag måste berätta att för att rädda henne måste jag jobba extra aggressivit och det kan gå åt helvete då, han ville typ ha vårt medgivande... fattade jag sen.. Dom använder fler ”verktyg” nu förtiden än för 1 år sedan.. Så han var tvungen att att de lugnt.

En liknande korkskruv men de gick inte, ett annat verktyg liknande spindelben om jag uppfattade det rätt och då fick han tag i den men den släppte. Så han tittade bara ut o sa, jag fick den men den släppte så dom förbereder att jag ska in igen. 15-20 min senare för vi YES WOW!!!!

Då fattade vi att han fick ut den. Jag sa det till honom när han kom ut och han bad om ursökt för han glömde att vi satt utanför, vi sa bara, det var en otrligt känsla när vi hörde dig ska du veta! MEN sa han, vi vet ju inte hur stora skadorna är, hon har ju dock varit utsatt för syrebrist från och till hela tiden.

Hon började blöda från näsan så Öron fick tillkallas och sätta tamponad för att stoppa blödningen o under den tiden kunde han inte göra nåt. Hon har varit sövd under natten, lätt sövd så hon nickar och skakar på huvudet på tilltal. Hon ligger i resperator o dom är rädda för att hon får en blödning när dom väcker henne pga att bltr höjs osv.. och då kan dom inte göra ett skit om hon får en störtblödning..

Uppe på avd när hon var sövd pratade jag med henne o då började hon darra o vände huvudet lite, varför gör hon så sa jag till en ssk, hon blir irriterad på dig hahaha. Först drar vi i henne och nu du. Ja ja, jag ska låte dig vara sa jag. Jag kan nog inte riktigt fatta hur FARLIGT detta har/är varit. En mycket stor propp...

Vi såg propparna, o med tanke på hur små blodkärlen är, så var den otroligt stor.. Det fanns 3 st dom tog bort. 2-3 vallmofrö stort var den ena.. Eftersom hon har flimmer står förmaken bara o fladdrar och rätt som det är kan hjärtat skjuta iväg blod och det är då Waranet ska ta och bryta ner den.

Men hon hade av någon anledning INGET Waran i kroppen... Vi fattade ingenting, hon är ju så noga med sina tabl, kanske något hon ätit som bryter ner medicinen..

Det underbaraste jag fick höra var från Robert, hennes sambo. Han sa. Karin jag är så glad att du kom, jag blev så lycklig när jag såg dig där i trappan, nu kom Karin tänkte jag och då tar hon han om allting. Dom orden värmde mig så underbara ”pappa”


Fredag

Och är är fortfarande så kär att det pirrar och killar i magen... Konstant.. ;)

Min

Dotter Katarina kom in på Malmö Praktiska,
och ska utbilda sig till Nagelspecialist! Jihoo, Lycka till älskling.





Kär

och lycklig, killet i magen tar kål på mig men att jag tappar vikt, ser jag bara som en fördel hahahaha

Till dig som ÖVERLEVDE...!

Till alla barn som överlevde 30, 40, 50, 60 och 70 talet Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. Dom tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt tonfisk direkt ur burken, men blev aldrig testade för diabetes. Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade. Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol , bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag. Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta. Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen, Inte blev vi överviktiga för det!! För att....... VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE! Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ! Vi hade inga Playstation, Nintendos, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler möjligen en Svart-vit familjen Flinta 1 gång i vecka och KalleAnka på julafton, inget surroundljud, HD-TV, Satelit, 52" FlatScreen, inga CDspelare inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!! Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det. Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord Och inte fortsatte maskarna att leva i magen!! Vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar. Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem. OTROLIGT ELLER HUR? Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm! Denna generation har faktisk fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin!!!!! Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta! Om du är en av dem så; GRATTIS ! Berätta för dina barn hur modiga och (lyckliga) deras föräldrar var

RSS 2.0